Du är här:

GR på Mynewsdesk

GR publicerar löpande pressmeddelanden och nyheter på Mynewsdesklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Nedan visas de senaste artiklarna via RSS flöde.

Följ Göteborgsregionen GR
 • 2018-12-03
  ”Alla ska gå i mål med en godkänd gymnasieexamen” - så hjälper projektet Fullfölja studier GR hemmasittare tillbaka till skolan
  På LBS Kreativa Gymnasiet lägger man just nu in en extra växel för att få elever med låg närvaro att återvända till skolan. Skolan ingår i projektet Fullfölja studier GR (FSGR) som syftar till att motverka studieavbrott genom individanpassade insatser och på så vis få fler att ta sin gymnasieexamen.
  Läs mer
 • 2018-10-15
  Välkommen till mässan för dig som ska söka till gymnasiesärskolan: Gymnasiedagarna 4:e dagen!
  Göteborgsregionen (GR) strävar efter att alla som ska göra sitt gymnasieval ska ges möjlighet att göra ett välgrundat och välinformerat val. Därför anordnas det veckan efter Gymnasiedagarna och Future Skills ytterligare en dag av mässan, med fokus på dem som ska söka till gymnasiesärskolan.
  Läs mer
 • 2018-10-10
  De vann Göteborgsregionens pris Utmärkelsen 2018
  Vinnarna av Utmärkelsen 2018, Göteborgsregionens pris för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv, delades idag ut av SAK-rådet på Gymnasiedagarna och Future Skills stora scen. Vinnarna är...
  Läs mer
 • 2018-10-09
  Anmälan öppen: Nationell konferens om elevhälsa, lärande och sex- och samlevnadsundervisning
  Sex, unga och skolans roll är en årlig konferens som varje år fokuserar på ett tema anknutet till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). Årets konferens anordnas den 4/12 med temat #läradehälsa och i år bjuder vi tillsammans med Skolverket in personal från hela landet och gör vi...
  Läs mer
 • 2018-10-01
  Gymnasiedagarna och Future Skills kopplar samman gymnasievalet med framtidens arbetsmarknad
  Nu är det drygt en vecka kvar till Gymnasiedagarna och Future Skills – mässan som ger besökarna möjligheten att träffa representanter från gymnasieskolor, företag och branscher. Läs mer om vår satsning på att göra mässan mer tillgänglig med ett mer kvalitativt besök och om de olika programpunkterna.
  Läs mer

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund