GR söker EU-samordnare

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 11 november.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare i Göteborgsregionen. Sedan år 2000 har regionen vuxit med 150 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete. Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen?

Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2017-2019.

Avdelningen för Arbetsmarknad och social välfärd är en regional utvecklingsarena med cirka 50 medarbetare. På avdelningen arbetar vi inom områdena arbetsmarknad, hälso-och sjukvård, nyanländas etablering, individ- och familjeomsorg, funktionsstöd, äldreomsorg och kommunen som arbetsgivare. Några av de mest utmanande frågorna handlar om integration, kompetensförsörjning, social hållbarhet, digitalisering och välfärdsteknik. Avdelningens uppdrag innebär att tillsammans med medlemskommunerna bedriva och samordna utvecklingsarbete, omvärlds- och intressebevakning samt bidra till erfarenhetsutbyte.

Arbetsuppgifter

EU-samordnaren på avdelningen Arbetsmarknad och social välfärd fungerar som stöd för verksamheten i frågor som rör extern finansiering och EU samt ansvarar för det beredningsarbete som är kopplat till det regionala EU-samordnarnätverket.

Som EU-samordnare kommer du även att ingå i det gemensamma och övergripande arbetet i samverkan med Göteborgs Stad kring bland annat framtida EU-program, kompetensutveckling inom EU-området och påverkansarbete.

Kvalifikationer

  • Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper.

  • Du bör ha några års erfarenhet av att arbeta med EU/internationellt arbete i offentlig sektor, gärna inom kommun/region. 

  • Du ska ha god kunskap om EU:s fonder och program men även nationell samt regional externfinansiering samt att matcha verksamhetens projektidéer gentemot lämpliga finansieringsmöjligheter. 

  • Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift. 

  • Det är meriterande med strategiskt påverkansarbete inom EU:s verksamhetsområden.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Vikariat tom 2019-12-31
Omfattning: Deltid. Sysselsättningsgraden är 50% för EU/Extern finansiering. Beroende på den sökandes profil och vilka behov av kompetens som finns på avdelningen kan den komma att kombineras med andra uppdrag och utökas. 
Tillträde: Snarst enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-11

Ansökan görs endast via Offentliga jobb

Kontaktperson på GR:

Ulrica Furby
Gruppchef
Tfn. 031-335 5025, 0766-45 33 13                       

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad: 2018-10-26 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund