Välkommen på frukostmingel och workshop på Gymnasiedagarna och Future Skills den 9/10 kl. 09.00-11.00

Hur kan samverkan mellan skola och arbetsliv se ut? Vilka vinner på samverkan mellan skola och näringsliv? Vad kan den samverkan leda till?

Under Gymnasiedagarna och Future Skills bjuder Göteborgsregionen (GR) och Svenskt Näringsliv in skola och arbetsliv till frukostmingel och workshop kring samverkan mellan skola och arbetsliv!

Företag, elever och skolpersonal berättar mer!

Frukosten bjuder på inspel från skola, företag och elever. De pratar om prao, som en av flera aktiviteter, som bidrar till att elever i grundskolan får en förmåga att genomföra väl underbyggda studie- och yrkesval.

De ungdomar som går i skolan idag är framtidens medarbetare och ofta innebär just prao en första kontakt med den arbetsmarknad de förbereds inför i skolan och med branscher som de tidigare inte haft kännedom om.

I en workshop diskuterar vi även tillsammans hur prao kan utvecklas för att förbättra samverkan mellan skola och arbetsliv, så att vi kan möta de utmaningar som är kopplade till framtidens arbetsmarknad, kompetensförsörjning samt bidra till att öka elevernas motivation.

Ta chansen att mötas och samtala om utvecklingsmöjligheter för prao! Detta är ett bra forum att skapa nya kontakter, då kontaktuppgifter och diskussionsmaterial mailas ut till samtliga som deltagit i förmiddagens workshop.

Varmt välkomna!

Anmälan

Näringslivet anmäler sig via länk: http://www.trippus.net/workshop9okt-naringslivlänk till annan webbplats

Skolpersonal anmäler sig via länk: http://www.trippus.net/workshop9okt-skolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Att delta är kostnadsfritt

När: Den 9 oktober kl. 9.00-11.00

Var: Svenska Mässan i Göteborg, i samband med Gymnasiedagarna och Future Skills

Dagens program

Kl. 9.00 Välkommen!

Dagens moderator Madelene Schöldberg hälsar dagens talare välkomna:

  • Lisa Sipari från Grundskoleförvaltningen i Göteborgs Stad
  • Johanna Redelius från Göteborgsregionen
  • Johan Olsson från Svenskt Näringsliv
  • Volvo
  • Elever från Jättestensskolan

Kl. 10.00 Workshop

Kl. 11.00 Avslut


Kontaktperson på GR: Madelene Schöldberg

Senast uppdaterad: 2019-09-27 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund