Tionde året för konferens om ungas sexuella hälsa

Varje år samlas skolsköterskor, lärare, skolledare, socialpedagoger och andra som arbetar med ungas hälsa för samtal, kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte under parollen Sex, unga och skolans roll.

Tema och innehåll för konferensen är olika från till år. Med anledning av 10-årsjubileet ligger årets fokus framförallt på det som görs inom ramen för samarbetet mellan Pedagogiskt Centrum, GR och Kunskapscentrum för sexuell hälsa, VGR. Det är ett samarbete som sträcker sig ännu längre bak i tiden än konferensens tio år och som kretsar kring frågan om ungas sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter (SRHR)

-Vi har samarbetat med Kunskapscentrum för sexuell hälsa sedan 2003. Det är på många sätt ett unikt samarbete eftersom vi förenar två aktörer som är viktiga för ungas hälsa - vården och skolan. Vår utgångspunkt är att våra organisationers samlade kompetens ska berika varandra men också nå ut till våra målgrupper på ett bättre sätt, säger Thomas Lidén, projektledare Pedagogiskt Centrum.

De 350 platserna på konferensen fylldes snabbt och årets deltagare kan se fram emot föreläsningar om allt från normkritik till sex och samlevnad ur pojkars perspektiv.

Läs mer om konferensen och om Pedagogiskt Centrums samarbete med Kunskapscentrum för sexuell hälsa och om konferensen på srhr.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller följ projektet på facebook.com/www.srhr.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontaktperson på GR: Thomas Lidén 

Senast uppdaterad: 2017-11-01 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund