Du är här:


Hitta direkt - Utbildning A till Ö

Göteborgsregionens avdelning för Utbildning är en arena för regional samverkan kring utbildningsfrågor i GR:s 13 medlemskommuner. Vi arbetar med hela styrkedjan – från barn och unga till kommunchefer och politiker – vilket involverar 240 000 studerande i alla åldrar, 20 000 lärare, 1500 skolledare och 1300 skolor.

På avdelningen arbetar drygt 90 medarbetare med allt ifrån skolutveckling, läromedel och att motverka studieavbrott till ledarutveckling, vuxenutbildning, gymnasiesamverkan och samverkan mellan skola och arbetsliv.

Till vänster, och i rullmenyn nedan, listar vi aktuella projekt från A till Ö. Hittar du inte vad du letar efter?

 • På vår startsida kan du utgå från våra verksamhetsområden.

Senaste nytt från utbildning

 • 2019-02-13

  Fler filmer för ökad filmkunnighet


  Drygt 100 nya filmer har under början på året köpts in till Göteborgsregionen film- och medietjänst för skolan. Nyheter inom bland annat religions-, samhällskunskap och teknik samsas här med tematiska filmer, utblickar mot omvärlden, filmklassiker och tecknade filmer för de yngsta.
  Läs mer
 • 2019-02-11

  Information om gymnasievalet 2019


  Mellan 10 december 2018 och sista ansökningsdag 1 februari 2019 har totalt 10 876
  GR-elever gjort sina gymnasieval till Göteborgsregionens 26 kommunala och 47 fristående gymnasieskolor.

  Läs mer
 • 2019-02-09

  De hetaste yrkena i Västra Götaland


  I fredags bjöd Arbetsförmedlingen och Göteborgsregionen (GR) in till ett gemensamt seminarium. Deltagarna fick en inblick i Arbetsförmedlingens uppfattning av behovet på Västra Götaland läns arbetsmarknad och fick även lyssna till Svensk Handel och GR.
  Läs mer

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund