Stad och land – hur stödjer EU samspelet dem emellan?

Den 12 november är du välkommen till en EU-frukost på temat Stad och land. Sverige, Europa och världen befinner sig i en stark våg av urbanisering, men samtidigt är det en förutsättning att det finns ett fungerande samspel mellan stad och landsbygd. Hur jobbar EU för att stärka relationen mellan stad och landsbygd?

Debatten domineras ofta av den urbana normen - utgångspunkten i samhället har blivit staden och landsbygden det avvikande, trots att interaktionen dem emellan är en förutsättning. Inte sällan utgörs kommunerna också både av stad och land.

Samtidigt präglas den regionala utvecklingen i Sverige och övriga EU av ökade skillnader vad gäller inkomst, utbildning, hälsa, arbetsmarknad och välfärdsservice.

EU-frukosten tar sig an stad- och landfrågan utifrån ett EU-perspektiv och en internationell forskningskontext. Vi visar på vilka verktyg EU har för att stödja satsningar, samt olika EU-finansierade projekt,
som synliggör potentialen och stärker relationen mellan staden och landsbygden.

Målgrupp

EU-frukosten riktar sig till dig som arbetar med samhällsplanering, hållbarhetsarbete, näringslivsutveckling,
landsbygdsutveckling, stadsutveckling eller livsmedelsfrågor, och som är intresserad av att få kunskap om
hur EU kan bidra till att stärka relationen mellan stad och land.

Tid och plats

Måndag 12 november, kl. 09.00–10.30 (Frukostmacka/kaffe/te serveras från 08.30, programmet startar 09.00).
Göteborgsregionen (GR), Anders Personsgatan 8.

Du anmäler dig genom att klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sista anmälningsdag är fredag 9 november.

EU-frukosten sker i samverkan mellan Göteborgs Stad och Göteborgsregionen (GR).


Kontaktperson på GR: Anita Toth

Senast uppdaterad: 2018-11-23 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund