DIABAHS (Dialog Bygg Hållbart för Seniorer)

DIABAHS är ett följeforskningsprojekt för att undersöka om dialog är ett sätt för arkitekter och byggherrar att skapa en hållbar boendemiljö för seniorer.

Om projektet

DIABAHS är ett samarbete mellan Göteborgsregionen, FoU i Väst och Chalmers Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik. Projektet finansieras huvudsakligen av FORMAS.

Läs mer

Gemensamt lärande

Projektet innefattade två workshops, seminarier, studiebesök och en slutkonferens. Projektet har resulterat i en digital webbsida med inspiration till praktiker, Klokboken för seniorbostäder.

Läs mer

De fyra exemplen

Projektet har följt fyra exempel med bostäder för personer över 65 år. Exemplen finns i Alingsås, Göteborg, Mölndal och på Tjörn.


Läs mer

Klokboken.nu

Klokboken för seniorbostäder syftar till att sprida kunskaper om sånt som är värt att tänka på för alla som planerar bostäder för seniorer.


Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vad är på gång?

 • Konferensen Framtidens boende för äldre
  DIABAHS kommer att presenteras på Ability partners konferens Framtidens boende för äldre 2019 i Stockholm den 20 november.

 • Åldersvänliga Göteborgs dag
  DIABAHS medverkar i Åldersvänliga Göteborgs dag med framtidsutvecklare den 21 november, kl 14.15, Gerdas Gård i Göteborg.

 • Klokboken för seniorbostäder lanserad online
  Klokboken för seniorbostäder syftar till att sprida kunskaper om sånt som är värt att tänka på för alla som planerar bostäder för seniorer i det vanliga bostadsbeståndet, framför allt lägenheter i flerbostadshus. Besök sidan på www.klokboken.nulänk till annan webbplats

 • Analys och skrivande
  Analyser av forskningsmaterialet från projekt DIABAHS pågår för fullt och kommer att resultera i en rapport och vetenskapliga artiklar under hösten 2019.

Läs mer

Kontakt

Nina Ryd
Projektledare
Chalmers Arkitektur
031-772 23 85

Lisbeth Lindahl
Operativ projektledare
Göteborgsregionen, FoU i Väst
031-335 51 79

Senast uppdaterad: 2019-11-11 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund