GR söker controller till ekonomiavdelningen

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 8 juni.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

GR:s ekonomiavdelning genomsyras av gott bemötande, prestigelöshet och en vilja att leverera kvalitet. Ekonomiavdelningen består idag av åtta personer och vi behöver nu en ekonomicontroller.

Arbetsuppgifter

I rollen som controller har du det ekonomiska samordningsansvaret för en av GR:s avdelningar, i detta fall avdelning Utbildning. Samordningsansvaret innefattar våra ekonomiska huvudprocesser, budget, uppföljning/prognos och bokslut. En del av GR:s verksamhet och finansiering består av EU-projekt och i uppdraget ingår att vara behjälplig med redovisning av EU-projekt vilket även innebär sammanställning av för- och efterkalkyl. En mycket viktig ingång i uppdraget är att medverka till att avrapporteringen håller hög kvalitet.

I ditt uppdrag ingår att ge råd och stöd samt uppföljning och kontroll inom ekonomiområdet. Detta innebär bland annat att vara ett bollplank till chefer samt att analysera och utreda olika frågor kopplat till uppdraget. För att klara uppdraget är det viktigt att snabbt kunna sätta sig in i och förstå GR:s olika verksamheter och vara intresserad av utvecklingsarbete. Du ska vara intresserad av att driva olika utvecklingsprocesser inom ekonomi som leder till att stärka avdelning Utbildnings olika verksamheter.

Du kommer att:

  • Stödja ekonomichef i budget-, uppföljnings-/prognos- och bokslutsprocessen
  • Arbeta aktivt i controllerfunktion i nära samverkan med verksamheten
  • Delta i olika ekonomnätverk inom utbildningsområdet
  • Arbeta med ekonomisk analys och rapportering
  • Arbeta med löpande redovisning
  • Arbeta med EU-projekt
  • Arbeta i olika utvecklingsprocesser för att utveckla GR:s ekonomiarbete

Vi använder ekonomisystemet Raindance med diverse försystem.

Kvalifikationer

Adekvat universitets-/högskoleutbildning, flerårig erfarenhet av självständigt controllerarbete. Uppdraget kräver tillgänglighet och ett professionellt och konsultativt förhållningssätt. Yrkesrollen kräver därför både lyhördhet och god pedagogisk förmåga.

Som person är du drivande och säkerställer att tidsplaner följs. Du är pedagogisk och kommunikativ samt har en god analytisk förmåga i kombination med att se helheter. Det är viktigt att du trivs i en roll där du får möjlighet att arbeta självständigt och ta stort ansvar, samtidigt som du värdesätter och själv bidrar till ett bra samarbete inom verksamheten. För oss är det viktigt att du har en hög servicekänsla och är intresserad av att arbeta med förbättringar och utveckling.

Du håller dig uppdaterad inom dina ansvarsområden. Andra beskriver dig som en person som har särskilt god förmåga att arbeta tillsammans med andra, är handlingskraftig och levererar kvalitet i tid.

Erfarenhet från ekonomistöd från skol- och utbildningsområdet ser vi som meriterande.
Vi erbjuder dig en kreativ arbetsplats med trevliga arbetskollegor. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-08

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:

Bo Andersson
Ekonomichef
Tfn: 031-335 5110, 0705-88 65 73

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad: 2020-05-28 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund