GR söker Projektledare med inriktning kvalitetsutveckling inom vuxenutbildning 

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 13 februari.

Om arbetsplatsen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrninglänk till annan webbplats.

Arbetsuppgifter

Göteborgsregionens 13 kommuner har sedan 2003 samarbetat för att gemensamt skapa tillväxtskapande yrkesutbildningar för vuxna. Samarbetet är unikt i landet och är framgångsrikt tack vare stort engagemang från kommunerna. Sedan starten har hundratals olika utbildningar genomförts som i mycket hög utsträckning lett till arbete för eleverna och därmed också kompetensförsörjning för både det privata näringslivet och den offentliga sektorn.

Enheten Vuxenutbildningssamverkan har i uppdrag av kommunerna att samordna yrkesutbildningarna för vuxna. I uppdraget ingår även att följa upp genomförda utbildningar och samordna kvalitetsarbetet inom samverkansområdet. Som projektledare kommer du att driva och utveckla arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet inom de regionala yrkesvuxenutbildningarna.

Centralt i uppdraget är systematiskt kvalitetsarbete ur ett regionsövergripande perspektiv då huvuduppgiften är att arbeta med kvalitetsledningssystem, verksamhetsmått och nyckeltal.

I arbetet ingår att samla in, bearbeta samt analysera statistik och insamlade data så att det utgör ett användbart underlag för styrning, kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling. I rollen ingår även att presentera och kommunicera materialet på ett tydligt sätt, såväl skriftligt som muntligt.

På enhet Vuxenutbildningssamverkan arbetar du nära övriga medarbetare på enheten och inom avdelning Utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • En för uppdraget adekvat högskoleexamen
  • God erfarenhet av kvalitets-/utredningsarbete inom utbildningsområdet
  • Gedigen kunskap om och intresse av kvalitetsarbete, analys, statistik, forskning och utvecklingsarbete
  • Goda kunskaper inom ledning- och styrningssystem samt kvalitetsarbete
  • Erfarenhet av kvalitetsarbete och utvecklingsarbete inom utbildningsområdet, gärna inom vuxenutbildning
  • Erfarenhet av projektledning eller liknande. Skolledarerfarenhet är meriterande
  • Bred och övergripande digital kompetens
  • God insikt i administrativa processer inom utbildning
  • God förmåga att ge stöd till andra
  • Goda kommunikativa färdigheter, i både tal och skrift

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, där vi söker dig som är lyhörd, utvecklingsorienterad och handlingskraftig. Du är engagerad i det du gör och har lätt för att samarbeta med andra.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningen beräknas till cirka 1 år, med möjlighet till förlängning.

Tillträde snarast, eller enligt överenskommelse.

Heltid, Månadslön

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

Ansök senast den 13 februari.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb, där du enkelt kan bifoga ditt CV och personliga brev.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson på GR:

Marie Egerstad
Chef vuxenutbildningen
Tfn: 031-335 52 58, 0708-78 67 01

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn: 031-335 5002

Senast uppdaterad: 2020-02-11 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund