Förskolepersonal i Lerum får lära sig stärka sin hälsa och hantera krav

Lerums kommuns satsning inom projektet HälsoGReppet handlar om att ge medarbetare på förskolor utbildning genom programmet Hjärnhälsa. Syftet är att hjälpa medarbetarna att stärka sin hälsa och hantera krav i arbetet och på fritiden.

Klicka på bilden för att se filmen på YouTube

Rydsbergs förskola har varit med i projektet och personalen där har deltagit i ett program under ledning av konsulten Ulrika Ahlqvist från företaget Hjärnberikad. Medarbetarna har bland annat fått lära sig tio goda vanor för bättre hjärnhälsa.

I filmen får du veta mer om satsningen och bland annat höra Malin och Lisa berätta om vad de har tagit med sig från utbildningen.

HälsoGReppet är ett ESF-finansierat projekt. Det övergripande målet är att stärka individers ställning på arbetsmarknaden genom att förebygga och förhindra sjukskrivningar som orsakas av psykisk ohälsa bland de anställda i kommunerna. Läs mer


Kontaktperson på GR: Christina Bouweng Andersson

Senast uppdaterad: 2019-06-25 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund