Systemkartan.se – Nytt verktyg för kartläggning av kommunernas IT-system

Under våren har Göteborgsregionen (GR) tagit fram webbplatsen Systemkartan.se för att kartlägga våra kommuners IT-system och skapa bättre förutsättningar för bland annat upphandling, integration, utveckling och erfarenhetsutbyte. Systemkartan.se erbjuder kommuner en möjlighet att kunna se vilka system andra har i förhållande till sina egna. De får också möjlighet till en bättre överblick av vilka system som finns i olika kategorier.

 - Vi har valt att öppna upp systemkartan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för alla landets kommuner eftersom det ger ett ännu bättre stöd till våra kommuner i Göteborgsregionen när det gäller att hitta samtalsparter runt om i landet. Intresset för detta har varit stort och är något som varit efterfrågat länge, säger projektledare Johan Kjernald.

I skrivande stund är det 95 kommuner runt om i landet som börjat använda systemkartan.se. Det är endast kommunala system som läggs in, men även kommunalförbund, regioner och myndigheter har möjlighet att läsa.

Varje organisation har en huvudadministratör som bland annat hanterar behörigheter för den egna organisationen. Om din organisation har en administratör så behöver du endast ange din e-postadress för att begära tillgång till sajten. Om din organisation inte har en huvudadministratör så kommer det upp information om detta.

Systemkartan lanserades den 17 maj med en livesänd presentation som går att se i efterhand på länk nedan:

För frågor om sajten kontakta gärna Johan Kjernald, digitaliseringsstrateg, Göteborgsregionen (GR).


Kontaktperson på GR: Johan Kjernald, tfn 031-335 5313, 0733-61 56 85

Senast uppdaterad: 2019-06-12 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund