Välkommen på frukostseminarium kring jobbmöjligheter i Västra Götalands län

Vi vill att ni ska kunna stötta era elever i deras studie- och yrkesval. Därför bjuder Göteborgsregionen tillsammans med Arbetsförmedlingen den 8 februari 2019 in skolledare, pedagoger och studie- och yrkesvägledare till ett seminarium om läget på arbetsmarknaden i Västra Götaland.

Flera av regionens gymnasieelever står snart inför valet av vad de ska göra efter studenten. Oavsett om valet är att gå direkt ut på arbetsmarknaden eller att gå till vidare studier är arbetsmarknadens behov en viktig faktor att ta ställning till.

Vi hälsar er varmt välkomna på ett frukostseminarium där allt handlar om regionens arbetsmarknad och hur vi kan hjälpa till att framtidsrusta våra elever!

 Detta händer under morgonen

  • Under förmiddagen får du ta del av framtidsprognoser som presenteras av Arbetsförmedlingens analytiker.
  • Svensk Handel finns på plats för att berätta om en branschmed goda jobbmöjligheter, men även för att beskriva en bransch i förändring i och med den ökade digitaliseringen.
  • Göteborgsregionen presenterar hur skolorna kan få stöd i arbetet med att framtidsrusta eleverna. Allt för att öka samverkan så att vi tillsammans kan lösa framtidens utmaningar kring kompetensförsörjningen.

Praktiskt info

Målgrupp: skolledare, pedagoger och studie- och yrkesvägedare inom gymnasieskolan.
När:
8 februari, 9.00-11.30 (frukost serveras från 8.30)
Var: Centralhuset konferens (Centralstationen), Nils Ericssonplatsen 4, Göteborg
Anmälan via länk: http://www.trippus.net/reg190208frukostseminariumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
OBS! Anmälan stänger den 1 februari

 

Kontaktperson på GR:

Emma Theiland Nilsson

E-post: emma.theiland-nilsson@goteborgsregionen.se
Telefon: 0708 - 67 99 48

Senast uppdaterad: 2018-12-18 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund