Vill ni utveckla er verksamhet tillsammans med andra skolor eller förskolor i Europa?

Det finns både EU-medel* att söka och partners att samarbeta med. Nu kan ni även få stöd i förberedelserna. I april arrangerar Universitets- och högskolerådet (UHR) i samarbete med GR Utbildning seminarier på tre orter i landet för att stötta arbetet med skolutveckling med stöd av EU.

Utmaningarna för utbildningsområdet inom EU är många och stora; digitalisering, språkutveckling, framtidskompetenser och inkludering är några. Genom att lära om och av varandra ökar chanserna att lära nytt vilket i sin tur bidrar till att utveckla skolan.

Under seminariet ges konkreta tips och verktyg för att komma igång med partnerskap som ger er organisation möjlighet att samarbeta med organisationer i andra europeiska länder kring olika sätt att utveckla skolan.

Målgrupp:
För dig som ansvarar för eller arbetar med utveckling i förskola, grundskola, gymnasieskola och yrkesutbildning för vuxna.

Tider och anmälan:
Göteborg 9 april kl. 9–16. Anmäl dig här: http://www.delegia.com/180409uhr_goteborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Linköping 11 april kl. 9–16. Anmäl dig här: http://www.delegia.com/180411uhr_linkopinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Umeå 17 april kl. 9–16. Anmäl dig här: http://www.delegia.com/180417uhr_umealänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sista anmälningsdag 2 mars.

Seminariet är kostnadsfritt och har begränsat antal platser.
Vi förbehåller oss rätten att prioritera anmälningar som tillhör målgruppen.
Lunch och fika ingår.


Kontaktpersoner på GR:

*Erasmus + är EU-kommissionens program för att stärka kompetens och kvalitet i utbildningen.
Läs mer om Erasmus + och projekt som tidigare har finansierats här:

Senast uppdaterad: 2018-02-12 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund