GR söker projektledare med fokus på nära vård

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 5 mars.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Avdelningen Arbetsmarknad och social välfärd är en regional utvecklingsarena som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, hälso- och sjukvård, nyanländas etablering och integration, individ- och familjeomsorg, funktionsstöd, äldreomsorg och kommunen som arbetsgivare. Genom nätverk, forskning samt kompetens- och verksamhetsutveckling är vi en mötesplats för anställda och förtroendevalda från våra 13 medlemskommuner. Vi arbetar med frågor som engagerar och gör skillnad.

Vi söker nu en projektledare med ansvar för att stödja kommunerna i den pågående omställningen till nära vård. Projektet är ett delprojekt inom ramen för Vårdens medarbetare som riktar sig till medarbetare inom den kommunala hälso- och sjukvården. Projektet genomförs på uppdrag av GR:s socialchefsnätverk.
Som projektledare är du ansvarig för att planera, driva, genomföra och följa upp aktiviteter och insatser inom ramen för projektet. Du ansvarar också för rapportering till projektets styrgrupp (utsedda socialchefer). Din huvuduppgift är att stödja kommunerna i dess omställning till en mer nära vård och omsorg genom att skapa en samsyn och ökad kunskap om vad detta innebär. Rent konkret kan det innebära:

 • Processtöd till kommunerna
 • Hålla i seminarier och workshoppar samt anordna utbildningar
 • Utveckla karriärutvecklingsmodeller inom kommunal hälso- och sjukvård
 • Driva strategiskt utvecklingsarbete
 • Omvärldsbevakning

Du kommer att ha ett nära samarbete med projektledare för övriga delprojekt inom ramen för Vårdens medarbetare samt ansvarig planeringsledare för hälso- och sjukvårdsfrågor på GR. I projektet Vårdens medarbetare pågår ett arbete med att ta fram en digital kompetensplattform, framförallt för medarbetare inom kommunal hälso- och sjukvård, som ett verktyg i en långsiktig kompetensförsörjningsprocess. I rollen som projektledare kommer du att stödja detta arbete, bland annat med utveckling av karriärutvecklingsmodeller för legitimerad personal kopplat till den digitala plattformen.

I rollen som projektledare finns du i strategiska sammanhang i utvecklingen av en nära vård på lokal, regional och nationell nivå. Du har stora möjligheter att bidra i kommunernas omställning till en god, nära och samordnad vård som stärker hälsan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Har en relevant akademisk examen, gärna sjuksköterska.
 • Har erfarenhet av projektledning och processledning.
 • Har erfarenhet från strategiskt utvecklingsarbete inom kommunal hälso- och sjukvård, gärna i samverkan med regionen.
 • Har god kunskap om kommunernas behov och utmaningar i omställningen till nära vård.
 • Är intresserad av digitaliseringens möjligheter på området. Det är en fördel om du också har erfarenhet av utvecklingsarbete kopplat till digitalisering.
 • Är strukturerad, flexibel, lyhörd och har en förmåga till överblick.
 • Har en god kommunikativ förmåga och kan förmedla komplexa frågor, både muntligt och skriftligt, på ett lättillgängligt sätt.
 • Är samverkansorienterad och tycker om att driva och leda i olika utvecklingsprocesser.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad till 2021-12-31. Goda förutsättningar till förlängning, förutsatt att finansiering säkras.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-05

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:

Sara Nordenhielm
Tf enhetschef, Arbetsmarknad och social välfärd
Tfn: 031-335 5190

Maria Ljung
Planeringsledare hälso- och sjukvård
Tfn: 031-335 5173

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad: 2021-02-12 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund