GR söker Projektledare med fokus samverkan

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 4 januari.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Inom GR:s avdelning Utbildning söker vi en senior projektledare som kan driva projekt och processer i gränslandet mellan näringsliv och offentlig sektor. Projektledaren kommer att stötta såväl befintliga projekt och processer som att initiera nya. Stort fokus ligger på frågor som rör kompetensförsörjning, såväl kommunernas egen som näringslivets behov av kompetens. Vidare handlar tjänsten om att kartlägga, utvärdera och utveckla samverkansformer för interaktionen mellan medlemskommunerna - näringslivet - samt andra relevanta aktörer.

För projektledaren handlar det om att utifrån GR:s prioriterade områden säkerställa effektiva och kvalitativa former för samverkan som syftar till en hög utväxling och uppväxling av kommunernas arbete. Tjänsten innefattar även ledning av större utvecklingsprojekt som rör digital transformation.

Arbetet är såväl strategiskt som operativt och handlar om att kunna initiera, utveckla och driva utvecklingsinsatser från idé till verklig produkt.

Hos oss hittar du en dynamisk arbetsplats med många engagerade och kunniga kollegor. Här finns stora möjligheter att påverka arbetet, utvecklas med organisationen och inte minst, göra verklig skillnad för regionen.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker tjänsten har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet av projektledning och processledning inom offentlig sektor med tydligt fokus på samverkan.

Du har erfarenhet från strategiskt utvecklingsarbete med koppling till utbildningsfrågor samt har en god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar. Utifrån ökade krav på digitalisering behöver du även ha förmågan att kunna driva större utvecklingsprojekt kring digital transformation. Vidare kommer arbetet innebära projekt och processer som rör större evenemang varför erfarenhet kring att planera, förankra, sälja in och genomföra stora evenemang och dess logik är värdefullt för denna tjänst.

Vi ser också ett behov av att du kommer in med egna nätverk och kontakter som möjliggör det utvecklingsarbete som du kommer att bedriva. Vi tror att du har arbetat inom en samverkansorganisation och har rört dig mellan offentlig sektor - akademi och näringsliv under flera år och fortsatt vill göra skillnad för regionen.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande intervjuer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-04

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:

Johanna Redelius
Enhetschef
Tfn. 031-335 5036 0708-74 22 68
 

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad: 2020-12-23 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund