Göteborgsregionen söker fullstackutvecklare

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsterna senast den 17 januari.

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete. Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen?

Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2020-2022.

IT-enheten hör till avdelning Utbildning vid Göteborgsregionen. Inom Utbildning arbetar omkring 90 medarbetare med frågor som rör alltifrån skolutveckling, kompetensförsörjning och digitalisering till vuxenutbildning, gymnasiesamverkan och ledarutveckling.

Arbetsuppgifter

IT-utvecklingsenheten på GR utvecklar och förvaltar system och verktyg utifrån behov och efterfrågan i Göteborgsregionens kommuner. Vi har bland annat skapat IT-system som administrerar hela regionens gymnasieantagning, system som samordnar praktikplatser för tiotusentals elever, studenter och företag varje år samt system som hanterar beställning av läromedel för samtliga kommuners skolor och förskolor. Flera av systemen används idag även av ett antal andra regioner och kommuner runt om i landet. Utöver detta bygger vi också webbplatser för såväl organisationens egna projekt som på uppdrag av våra kommuner.

Enheten består idag av fem systemutvecklare, en systemarkitekt, en teknisk projektledare, en förvaltningsledare och en utvecklingsledare. Nu söker vi dig som vill vara med för att utveckla och utvecklas tillsammans med oss!

I din roll kommer du att ingå i teamet av utvecklare som tillsammans, utifrån DevOps-principer, arbetar med nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av våra webbaserade system. Även om intresset och fokus i teamet såklart varierar så delar vi inte upp frontend/backend mellan oss utan vi har alla en fullstack-approach till utvecklingsarbetet. Du kommer sannolikt initialt att specialisera dig på ett av de system vi arbetar med idag för att på så sätt komma in i verksamheten. Allt eftersom du växer in i rollen kommer du bli involverad i fler och fler projekt och vi har som grundregel att ingen är ensam i ett uppdrag. Det innebär att du alltid har kollegor att bolla med och minst en eller ett par att jobba aktivt med varje dag.

Då vi är en intern utvecklingsavdelning är närheten till verksamheten och förståelsen för dess utmaningar och behov central. Detta medför att vi hela tiden jobbar nära våra slutanvändare och är med hela vägen i projekten ifrån idé och planering till implementation och förvaltning. Nyfikenhet, lyhördhet och långsiktighet är nyckelord för oss.

Vi har gemensamt i teamet arbetat fram ett manifest med tre principer som vägleder oss.
- Teambaserat istället för personbaserat.
- Våra processer avlastar oss när vi utvecklar förvaltningsbara lösningar.
- Vi utvecklar Oss själva, varandra, GR och samhället.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat ett tag med systemutveckling och vill ta klivet in i en organisation där du får arbeta med kompetenta och trevliga kollegor. Du tänker hållbarhet och långsiktighet i de lösningar du utvecklar och tycker om att samarbeta med såväl verksamheten och beställare som kollegor djupt nere i koden.

Vi arbetar idag främst med .NET, React och MS SQL när vi utvecklar så dessa har du sannolikt ett par års erfarenhet inom. Likaså är ELK-Stacken något vi gärna använder för loggning så erfarenhet därifrån är mycket meriterande. På verktygssidan använder vi stora delar av Azure DevOps och Visual Studio i vår utvecklings- och deployprocess med tillhörande GIT-repo. För att utöka önskelistan så är det meriterande om du råkar ha erfarenhet av följande:
- Molnbaserad utveckling i Azure
- Docker
- Kubernetes

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Omfattning: Heltid
Anställning: Tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast: 2021-01-17

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:
Rasim Avdic
Enhetschef
Tfn. 031-335 5103,
0708-22 99 95

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Johan Noldal
Utvecklingsledare
Tfn. 031-335 5149,
0768-93 92 77

 

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad: 2020-12-18 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund