Du är här:


Entreprenörskap i skolan

Entreprenörskap och entreprenöriellt lärande ska löpa som en röd tråd genom hela utbildningssystemet. Göteborgsregionen (GR) erbjuder processtöd och kompetensutveckling för skolor som vill utveckla sitt arbete med entreprenörskap i undervisningen.


Vi kan erbjuda:

Skola: Vi initierar samverkansprojekt med näringsliv och offentlig sektor, där elever genom verkliga case och arbetslivskontakter får utveckla sin entreprenöriella förmåga.

Arbetsgivare: Vi ger er möjlighet att knyta värdefulla kontakter med en ung målgrupp och därmed bidra till att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen.

 

  • Fadderföretag, ett nära samarbete med en specifik skola under en treårsperiod.
  • Skarpa case där elever får jobba med näringsliv och offentlig sektor genom förberedelsepass i skola, studiebesök, arbete med specifika uppdrag från organisationen.

 

Poddradio - lär dig mer!

Vill du lära dig mer om entreprenöriellt lärande och att arbeta praktiskt med det i din undervisning? Lyssna då på vår podd.

I fyra avsnitt får du följa med på en resa där vi studerar och samtalar om det entreprenöriella lärandet. Genom intervjuer med forskare, samtal med lärare och skolbesök guidas du genom det entreprenöriella lärandet, engagerande undervisning, och entreprenöriella förmågor. Podden är framtagen genom ett samarbete mellan GR och Göteborgs Stad i ett projekt gällande entreprenöriellt lärande.

  1. Vad är entreprenöriellt lärande? Helena Sagar, lärare och lektorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  2. Tematiskt arbete och entreprenöriella förmågor. Lärarna Morgan Andersson och Jennie Jacobi länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  3. Prao. Varför och till vilken nytta? Biträdande rektor Caroline Juneberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  4. Kollegialt lärande och entreprenöriellt lärande. Rambergsskolan Hisingen, Göteborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontaktperson på GR:
Johanna Redelius

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund