Så kan du skapa ditt eget Teknikcamp i sommar

Varje år brukar Teknikcollege GRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bjuda in tjejer i årskurs 7–8 till Teknikcamp. Under några härliga sommarlovsdagar får de bland annat designa och tillverka tekniska produkter, testa VR och möta kvinnor som arbetar inom teknikbranschen på något av Teknikcollege samverkansföretag. Som så många andra arrangemang kan Teknikcamp inte genomföras i år, istället vill vi tipsa om några aktiviteter ni kan göra på egen hand!

Bild på gaturopare med text teknikcamp

När Teknikcamp pausas i sommar finns fortfarande andra aktiviteter att testa på!

Teknikbranschen är ett brett område med många olika inriktningar och yrkesmöjligheter. En kan ha olika intressen och kunskaper som kommer väl till pass inom olika tekniska yrken. Teknikcamp vill visa på just den bredden.

Under campet samlas eleverna på olika tekniska arbetsplatser, för att få testa på allt från att göra en egen badbomb till att designa och programmera produkter. Här har vi samlat in tips på olika aktiviteter och roliga saker man själv kan testa i sommar när Teknikcamp pausar.


Youtube-inspiration: Therese Testar Teknik

Youtubern Therese Lindgren behöver kanske inte ens en introduktion? Hon har lagt ut massor av videos på temat Therese testar teknik. Följ med när hon testar allt från att göra en egen selfiemaskin till att använda en 3D-printer.

Therese Testar Teknik hittar du här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lär dig programmering med Tjejer kodar

Tjejer kodar har som mål är att sänka trösklarna och få fler kvinnor att testa på programmering. Just nu kan du bland att anmäla dig till en gratis prova på-kurs!

Här kan du läsa mer om kurser: tjejerkodar.se/borja-kodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Gör egna såpbubblor, screentryck, smycken och mycket mer

Makertjej är ett initiativ för att introducera fler tjejer till den spännande makerrörelsen. Begreppet Makers har blivit lite av ett samlingsnamn för personer som gillar att bygga och uppfinna, och det är just det du kan göra med hjälp av deras hemsida!

Förslag på olika worksophs att göra hemma: makertjej.se/category/workshoplänk till annan webbplats


Snacka teknik på Facebook-gruppen Tjejer som vill gå teknik

Tjejer som vill gå teknik är en Facebookgrupp för tjejer och ickebinära som är intresserade av att söka teknikprogrammet eller andra teknikutbildningar i gymnasiet. Gruppen, som drivs av Teknikföretagen, är till för att vara en peppande plats där man kan träffa nya kompisar och diskutera teknik. 

Här kan du gå med i gruppen: facebook.com/groups/297997820604411 länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Aktiviteter att testa på tillsammans

Bygga en katapult, skapa en egen chatbot eller testa att programmera? Geek Girl Mini erbjuder en mötesplats för tjejer med teknikintresse, genom en gemensam hemsida där lokala initiativ kan visa upp sig. I deras aktivitetsbank hittar du massvis av olika aktiviteter.

Geek Girl Minis aktivitetsbank: geekgirlmini.se/category/aktiviteter/länk till annan webbplatsArrangörer Teknikcamp

Teknikcollege Göteborgsregionenlänk till annan webbplats, SKF Tekniska gymnasium, Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium, Lindholmens Tekniska Gymnasium, Aranäsgymnasiet, Elof Lindälvs Gymnasium


Logotyp Teknicollege GR


Kontaktperson på GR: Helene Stensson

Senast uppdaterad: 2020-06-09 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund