Skola Hemma är nominerat till Guldlänken

Göteborgsregionen (GR) är officiell samarbetspartner till Skola Hemma, en webbplats som erbjuder stöd för skolor under coronapandemin. Detta bland annat genom GR:s utveckling av distanspedagogik.se. Nu har Skola Hemma nominerats till Guldlänken, en svensk tävling som årligen premierar innovativa e-tjänster i offentlig sektor.

Två kvinnor sitter vid bord och tittar på en dator

–Vi är stolta över att vara samarbetspartner till Skola Hemma och en del av den här nomineringen. Det visar att allt jobb GR lagt ner tillsammans med medlemskommunerna och de strategiska nätverken är betydelsefullt. Vi har på en väldigt begränsad tid utvecklat ett stöd till våra skolor i deras arbete med distansundervisning, det kommer vi ta med oss framåt, säger Helene Odenjung, ordförande Utbildningsgruppen, GR.

Satsningen Skola Hemmalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster drivs av RISE på uppdrag av Skolverket, i samarbete med bland andra SKR, Specialpedagogiska Skolmyndigheten och UR.

Distanspedagogik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster utvecklas av Göteborgsregionen (GR) och utgår från de behov som finns i regionens kommuner när det gäller distansundervisning. Genom samarbetet med Skola Hemma kan nu alla landets lärare ta del av det material och stöd som finns på webbplatsen.

Skola Hemma sammanställer just nu också kunskap kring möjliga framtida scenarion, där pandemin kan komma att påverka förutsättningarna för att bedriva skola och utbildningsverksamhet. Här blir input från Göteborgsregionens strategiska nätverk en viktig del i arbetet med att ta fram ett konkret och handfast stödmaterial för hela utbildningslandskapet.


Kontaktperson på GR: Kristoffer Hedram

Senast uppdaterad: 2020-06-04 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund