Ni som vill utveckla undervisningen om klimatfrågan – GR erbjuder just nu kostnadsfritt stöd för skolor

I programmet Göteborgsregionens klimatlyft erbjuder vi söttning i den pedagogiska planeringen, för pedagoger och skolledare som vill börja arbeta med eller utveckla sin undervisning kring de globala målen med fokus på klimatomställningen. Nu öppnar anmälan till höstens omgång av programmet.

Genom programmet vill vi stärka pedagoger i regionen i ert arbete med hållbar utveckling – för att ni i nästa steg ska kunna handleda eleverna att själva skapa och driva lokala aktivieteter.

Varför? Klimatforskningen är tydlig. Vi behöver snabbt sänka våra utstläpp av växthusgaser för att motverka klimatförändringen. Detta är en omställning av stora proportioner, som vi tror att vi tillsammans kan bidra till att klara av.

Upplägg

Programmet inelds med två seminariedagar (30 september och 1 oktober) där vi går igenom:

  • Klimatforskning
  • Vad händer i regionen? Når vi våra mål?
  • Lärande för hållbar utveckling – föreläsningar och workshops med lärare och expertorganisationer
  • Tid för planering

Därefter forstätter programmet ute på skolan med processledning ute i arbetslagen. GR kommer ut och stöttar upp i den pedagogiska planeringen och svarar på era frågor.


Vill ni vara med?!

Målgrupp: Pedagoger och skolledare på grundskolor och gymnasieskolor i Göteborgsregionen

Anmälan: Här anmäler ni ert intresselänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer info: Här kan ni ladda ner PDF med mer infoPDFVälkomna på uppstartsträff!

För de skolor som erbjuds en plats i programmet kommer vi ha en uppstartsträff. Då går vi igenom mer i detalj kring hur upplägget ser ut, samt diskuterar er skolas specifika förutsättningar så att vi kan skräddarsy upplägget så bra som möjligt. Vi önskar att varje skola, ifall de har möjlighet, skickar minst en representant. Uppstartsträffen kommer att genomföras utifrån folkhälsomyndighetens då rådande riktlinjer.

När: 17 augusti 15.00-16.15
Var: Anders Personsgatan 8, Göteborgsregionen


Kontaktperson på GR: Jonas Franzén

Senast uppdaterad: 2020-05-29 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund