Göteborgsregionens klimatlyft presenterar: vårens föreläsningar om klimatkunskap, klimatpsykologi och samhällets arbete med klimatet

Under våren har sju av regionens grund- och gymnasieskolor fått stöttning i att arbeta med klimatfrågan genom programmet Göteborgsregionen klimatlyft. I väntan på att anmälan till höstens programomgång öppnar i slutet av maj, delar programmet nu med sig av ett gäng inspirerande föreläsningar från en seminariedag i våras.

Elever med återvinningsmaterial

Målet med Göteborgsregionens klimatlyft är att öka elevernas kunskaper och förståelse kring klimatförändringar och hur de själva kan påverka klimatomställningen. Föreläsnignarna som nu görs tillgängliga kan vara ett stöd i skolornas arbete.

Syftet med Göteborgsregionens klimatlyft är att öka de deltagande skolornas kapacitet att arbeta med de globala hållbarhetsmålen i FN:s agenda 2030. Seminariedagen handlade om just dessa, med ett fokus på mål 13: att bekämpa klimatförändringarna.

Föreläsningar om klimatkunskap och klimatomställning

I seminariedagen ingick föreläsningar om klimatkunskap, klimatpsykologi och samhällets arbete med klimatomställning, samt goda exempel på hur olika skolor har jobbat med hållbar utveckling.

Dessutom ingick processledning i den lokala planeringen av skolans undervisning. Ett av de främsta målen med programmet är att elevdrivna projekt ska genomföras på skolorna. På så vis kan eleverna uppnå en förståelse för, och ett förhållningssätt till, sin egen och samhällets påverkan på en hållbar utveckling.

Ta del av föreläsningarna

Dagen genomfördes digitalt, på grund av rådande restriktioner, och alla föreläsningar spelades in. Vi gör det nu möjligt att ta del av föreläsningarna, även för er som inte deltog i vårens omgång av Göteborgsregions klimatlyft.

Föreläsningarna finns tillgängliga på Göteborgsregionens film- och mediatjänst GR-SLIlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på vår YouTube-kanallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Klicka på länkarna för att ta del av föreläsnignarna

Anmälan till höstens omgång öppnar snart!

Efter vårens första omgång av programmet kommer arbetet i en andra programomgång i höst att skalas upp och utvecklas utifrån lärdomar från vårens processer och den utvärdering av skolornas arbete som genomförs efter sommaren.

Till höstterminen finns det därför plats för tjugo nya skolor att ansöka till och delta i programmet. Anmälan för höstterminens omgång öppnar i slutet av maj. Håll utkik, platserna kommer att gå åt!

För mer info kontakta

jonas.franzen@goteborgsregionen.se 073-234 61 09

joanna.friberg@goteborgsregionen.se 070-335 68 76Om Göteborgsregionens klimatlyft

Göteborgsregionens klimatlyft ska bidra till att öka skolornas kapacitet att arbeta med de globala hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030 i allmänhet, och klimatfrågan i synnerhet.

Målet är att öka elevernas kunskaper och förståelse kring klimatförändringar och hur de själva kan påverka klimatomställningen. I programmet deltar pedagoger och skolledare från regionens grund- och gymnasieskolor i olika aktiviteter, som ska stärka skolornas arbete med hållbar utveckling och inspirera till nya arbetssätt.

Här kan du läsa mer om klimatlyftet!

Senast uppdaterad: 2020-05-28 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund