Teknikcollege Göteborgsregionen har fått en ny regional ordförande

Vi hälsar Johanna Flanke på RISE varmt välkommen till Teknikcollege! Hon tillträdde redan den 13 juni som ordförande, men med sommaren i snart antågande blir det skarpt läge i augusti.

Vem är då Johanna Flanke?

Johanna Flanke är HR-direktör på RISE. Tidigare var hon vice president Human Resources Volvo Group Sweden, HR-chef Volvo IT Sverige och hon har haft flera andra ledande HR-uppdrag inom Volvokoncernen. Övriga uppdrag: tidigare styrelseledamot International School of the Gothenburg Region samt styrelseledamot GTC. Numera ordförande i Centrum för Global Human Resource Management.

Rollen som ordförande för Teknikcollege ställer krav på att ha en bred förankring och högt förtroende bland det stora antal aktörer som är engagerade inom Teknikcollege i Göteborgsregionen.

Som ordförande är det viktigt att ha både regionalt och lokalt perspektiv. Med Johanna och RISE får vi dessutom ett mycket viktigt nationellt perspektiv i samverkansfrågor.

RISE har ett uppdrag och vision som ligger helt i linje med Teknikcollege - samverkan mellan utbildning, forskning och näringsliv och offentlig sektor. Att Johanna Flanke brinner för dessa frågor är tydligt och både hon och vi tror att hon kan göra en insats för att lärande inom det här området kan få en skjuts framåt. Det ser vi fram emot!

Varmt välkommen till Teknikcollege Göteborgsregionen!

Teknikcollege erbjuder en samverkansplattform som möjliggör arbetet med kompetensförsörjning inom svensk industri för att säkerställa tillväxt och konkurrenskraft på både lång och kort sikt. Det är ett samarbete mellan kommuner, utbildningsanordnare och företag som gynnar alla parter.

Klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att läsa mer om Teknikcollege i Göteborgsregionen.


Kontaktperson på GR: Helene Stensson

Senast uppdaterad: 2019-06-18 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund