Pressinbjudan: Slutantagning till gymnasieskolorna i Göteborgsregionen 2019

Onsdag 26 juni får över 12 000 elever som sökt till en gymnasieutbildning i Göteborgsregionen besked rörande sitt gymnasieval.

Under förmiddagen tar den politiska styrgruppen på GR Utbildning, kallad Utbildningsgruppen, beslut om slutantagningen till alla kommunala gymnasieskolor i Göteborgsregionens 13 kommuner, innan besked skickas till samtliga sökanden. I samband med detta bjuds media in till pressträff.

På pressträffen med Utbildningsgruppens ordförande Helene Odenjung tillhandahålls information om antagningen till samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Göteborgsregionen. Bland annat hur många av de sökande som antagits på sitt förstahandsval, vilka som är de mest populära programmen, vilka gymnasieskolor som har flest sökande per plats och könsfördelning på de olika nationella gymnasieprogrammen.

Material utlämnas vid pressträffen.

Datum: Onsdag 26 juni
Tid: kl. 11.00
Plats: Göteborgsregionen (GR), Anders Personsgatan 8. Lokal: Sjuan
Kontaktperson: Helene Odenjung, 0707-61 27 48

Anmälan om deltagande görs till Isabella Enbågen.

Välkomna!
Helene Odenjung
Ordförande Utbildningsgruppen


Samarbetet kring gymnasieutbildningar i Göteborgsregionen
13 kommuner ingår i Göteborgsregionens (GR) samarbete kring gymnasieutbildningar: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Ale erbjuder endast introduktionsprogram, Tjörn och Lilla Edet erbjuder inga egna utbildningar och Öckerö erbjuder ett begränsat antal utbildningar. GR sköter antagningen till samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor inom Göteborgsregionen.

Senast uppdaterad: 2019-06-19 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund