Fokus på vuxna besökare när arbetsgivarna samlas för årets upplaga av Future Skills

Under tre dagar i oktober anordnas Future Skills i anslutning till Gymnasiedagarna. I år har Vuxenutbildningssamverkan på GR fått i uppdrag att, tillsammans med medlemskommunerna och Arbetsförmedlingen, ta fram ett program med aktiviteter riktade mot målgruppen vuxna.

Torsdagen den 10 oktober erbjuds aktiviteter som är speciellt framtagna för SFI-klasser, arbetssökande, karriärväxlare och de som studerar på komvux. I programmet finns bland annat seminarier där UHR berättar om validering av utländska betyg, CSN informerar om studiemedel och Arbetsförmedlingen presenterar ”Framtidens arbetsmarknad - kommer robotar att ta över” på lättare svenska.

På scenen kommer elever som läser en yrkesutbildning med språkstöd att visa sina färdigheter och det kommer att erbjudas bokningsbara tillfällen med arbetsmarknadskunskap, ”Din personliga resa genom livet - ut mot arbetslivet” för SFI-klasser och arbetssökande, som hålls av studie- och yrkesvägledare. Lärlingscentrum (Skolverket) berättar om lärling som skolform och Validering Väst informerar om hur man kan få betyg och intyg på de yrkeskunskaper man lärt sig genom tidigare arbetslivserfarenheter.

Under hela dagen finns det språkguider på plats som har arabiska, somaliska, farsi, tigrinja och dari som modersmål. De kan t.ex. hjälpa besökarna i kontakten med de utställande branscherna på mässan. En vägledningslounge är bemannad, från öppning till stängning, av studie- och yrkesvägledare från medlemskommunerna i Göteborgsregionen samt med personal från Arbetsförmedlingen.

Välkomna att ta del av programmet och träffa de arbetsgivare som ställer ut på Svenska Mässan i oktober! Mer information hittar du på webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som uppdateras löpande. Från och med den 19:e augusti kan den som vill boka plats på seminarierna som erbjuds.

Gymnasiedagarna och Future Skills är en årlig informations- och vägledningsmässa och Göteborgsregionens mötesplats för blivande gymnasieelever och vuxna som vill veta mer om olika branscher och vägar till jobb. Utställarna på mässan är utbildningsanordnare och representanter för arbetslivet.


Kontaktperson på GR: Anne-Li Drath

Senast uppdaterad: 2019-06-19 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund