Du är här:
På årets mässa var det inte bara eleverna i grundskolan som gavs möjlighet att tänka på framtiden. Kopplat till mässan fick nämligen gymnasielever från fyra olika program uppleva vad det framtida yrkeslivet kan föra med sig genom att utföra skarpa ”case” kopplade till sina utbildningar.
Ett av teamen från Estetiska programmet filmar till en av dagens filmer
Elev från Hotell och Turismprogrammet delar ut magasin vid entrén till mässan
Mässans magasin var populärt bland besökarna!
Göteborgsregionen (GR) som arrangerade mässan ville involvera gymnasieeleverna för att bidra till en stärkt koppling mellan skola och arbetsliv, då skolans arbete kunde planeras utifrån ”casen”. Just kopplingen till arbetslivet var även uppskattad hos eleverna:
Eleverna från Estetiska programmet arbetade under mässan i olika team med att producera filmer som synliggjorde alla aktiviteter som skedde under mässan. Filmerna sändes på storskärm på mässans stora scen och publicerades även i våra sociala medier.
Inför eventet arbetade även elever från Samhällsprogrammet journalistik och media med två olika reportage-filmer riktade till målgruppen unga besökare. Filmerna skulle göra dem medvetna och nyfikna på branscherna på området Future Skills.
Frida Rudebo, som arbetade med kommunikationen kring mässan, uppskattade filmerna:
Om du besökte årets mässa är sannolikheten stor att du träffade någon av gymnasieeleverna. Elever från Hotell och Turismprogrammet agerade besöksvärdar och hjälpte till att ta emot och guida de drygt 32 000 besökarna. Även här var kopplingen till arbetslivet uppskattad:
Från Handelprogrammets inriktning Event och Marketing skapade eleverna enkäter som de sedan använde för att genomföra besöksundersökningar på plats. Resultatet ska i nästa vecka redovisas för GR:s projektgrupp för mässan.
Intresset från skolorna att låta eleverna arbeta med uppdrag genom Gymnasiedagarna och Future Skills var stort. Förfrågan skickades ut till alla gymnasieskolor i regionen i maj och principen först till kvarn gällde.
Kontaktperson på GR: Andréa Kihl
Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.