Anmälan öppen för årets Sex, unga och skolans roll

Sex, unga och skolans roll är en årlig konferens som varje år fokuserar på ett tema anknutet till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). Årets konferens anordnas den 4/12 med temat #läradehälsa och tillsammans med Skolverket gör vi konferensen nationell och bjuder in personal från hela landet.

Sedan 2008 har SRHR.se, Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa och Göteborgsregionen (GR), arrangerat konferensen Sex, unga och skolans roll.

Det är en heldag med föreläsningar, seminarier, utställare och mingel som riktar sig till personal som arbetar med unga inom skola och hälso- och sjukvård i hela Sverige. Efter 10 succéfyllda år är det nu dags för konferensen att bli nationell.

Årets tema: #lärandehälsa

På konferensen, som äger rum den 4 december, sammanfattar vi 2018 och diskuterar hur vi tar oss vidare in i 2019.

2018 har varit ett otroligt händelserikt år där #metoo har fortsatt leda till viktiga synliggöranden, diskussioner och debatter. Sexualbrottslagen har uppdaterats med krav på samtycke och en oaktsamhetsparagraf. Skolinspektionen har rapporterat om såväl brister, utvecklingsområden som framgångsfaktorer i svensk sex- och samlevnadsundervisning. Många problem har målats upp, men också många möjligheter.

Sex- och samlevnadsundervisning är ett av våra främsta verktyg för att skapa ett mer jämställt och jämlikt samhälle. Vi vill visa på hur hälsa och lärande är beroende av varandra och vi vill visa hur just du kan stärka den relationen, därför är årets tema #lärandehälsa.

Dagen bjuder på ett spännande program

Skolverket, Skolinspektionen och Folkhälsomyndigheten inleder dagen med en gemensam presentation på temat #lärandehälsa, vi får ta del av framgångsrika resultat med Sexitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Anna Dahlbäck och Amanda Colldén som driver succépodden Alla våra ligg berättar om ”allt de önskar att de visste då!”.

Sex, unga och skolans roll är ett unikt tillfälle för lärare, skolledare, representanter för elevhälsan, personal från ungdomsmottagning och andra verksamheter som finns till för barn och unga. Du får utbyta erfarenheter och inspireras tillsammans med kollegor från hela landet. Tillsammans kan vi lyfta sex- och samlevnadsundervisningen!

Varmt välkommen!

 

Praktisk info

  • När och var: Den 4 december 2018, Svenska Mässan Göteborg
  • För vem: Lärare, elevhälsa, rektorer och övrig skolpersonal. Vi välkomnar även personal som i sitt uppdrag ska samverka med skolan.
  • Anmälan: Anmäl dig via länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Avgift: Konferensen är kostnadsfri

 


Kontaktperson på GR: Thomas Lidén

Senast uppdaterad: 2018-10-22 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund