10-årsjubileum för GR:s Läromedelsmässa

Den 24–25 april är det dags för årets läromedelsmässa i Göteborg som i år firar tio år på Eriksberg. Mässan vänder sig till alla som arbetar inom förskola, grundskola och särskola och på plats finns ett stort antal av Sveriges ledande läromedelsproducenter som presenterar aktuella läromedel. Fri entré.

Nytt för 2018 är att mässan också inkluderar en större föreläsning med läromedelsförfattaren Johan Alm, som bland annat har skrivit bedömningsstöd för Lgr 11. Han delar med sig av verktyg som gör lärandet begripligt för eleven och sparar tid för läraren, som istället kan lägga mer tid på att analysera elevresultat och förbättra undervisningen.

På mässan äger också flera miniseminarier rum under ledning av skolutvecklare och föreläsare från GR Utbildning. Lär om digitalt berättande i förskola och skola, vad den nationella strategin innebär för läromedel och undervisning, pedagogiskt ledarskap i klassrummet och kooperativt lärande.

För garanterad plats på föreläsningen med Johan Alm, och för snabbare entré, rekommenderas besökare att anmäla sig i förväg. Utlottning av priser kommer att ske på entrébiljetten.


Kontaktperson på GR:  Marie Ekdahl 

Senast uppdaterad: 2019-06-17 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund