Välkommen på frukostseminarium om prao!

Vilka är vinsterna med prao och hur kan ni effektivisera prao-verksamheten? Vem har ansvaret kring prao för arbetslivet och skolan?

Det har snart gått ett läsår sedan prao blev obligatoriskt i årskurs 8 och 9. Vi tycker därför att det är hög tid att skola och arbetsliv samlas till en gemensam stund där vi diskuterar frågor, utmaningar och fördelar kring prao.

Under en gemensam frukost delar vi med oss av fakta och information kring prao och det stöd som finns i prao-arbetet. Allt för att ni ska få svar på frågor och funderingar, men även för att ge er verktygen att utveckla ert arbete med prao.

Tid: Torsdag 25 april kl. 8.00-10.30, vi bjuder på frukost mellan 07.45-08.00.

Plats: Radisson BLU, Södra Hamngatan 59, Göteborg. (Mitt emot centralstationen)

För vem: Vi välkomnar representanter från företag såväl som pedagoger, skolledare, studie-
och yrkesvägledare och annan skolpersonal.

Anmäl dig här: http://www.trippus.net/reg190425enmorgonompraolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Programpunkter

  • Göteborgsregionen (GR) inleder med att berätta om vad som gäller vid prao och vilket stöd som erbjuds i arbetet med prao - före, under och efter.
  • Skolverket tar därefter vid för att berätta mer om vem som har uppdraget/ansvaret kring prao för arbetslivet och skolan.
  • Hanna Cederqvist från Företagarna pratar om vikten av prao, både ur ett kompetensförsörjningsperspektiv och för att eleverna ska få en inblick i hur det är på en arbetsplats.
  • Business Region Göteborg, Svenskt Näringsliv och Företagarna berättar om vad de gör och kan erbjuda.
  • Dessutom ger Clarion Hotel Post och Volvo Cars exempel på hur de arbetar med prao.

Varmt välkomna!


Kontaktperson på GR: Frida Rudebo

Senast uppdaterad: 2019-03-20 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund