Information om gymnasievalet 2020

Mellan 10 december 2019 och sista ansökningsdag 3 februari 2020 har totalt 11 518 GR-elever gjort sina gymnasieval till Göteborgsregionens 26 kommunala och 46 fristående gymnasieskolor.

Både antal grundskoleelever och antal gymnasieplatser ökar i regionen. Flest behöriga sökande utifrån förstahandsval har Ekonomiprogrammet följt av Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Under våren kommer ytterligare sökanden att tillkomma, exempelvis tillkommer cirka 300 externa sökande från övriga Sverige under den närmsta månaden. De elever som har behov av att göra justeringar i sitt gymnasieval tar kontakt med sin studie- och yrkesvägledare innan den 13 mars kl. 12.00.

Den 16 april är preliminärantagningen klar och presenteras för eleverna på ansökningswebben indra2.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer statistik finns på goteborgsregionen.se/gymnasieantagnignen under Antagningsstatistik och pressinformationöppnas i nytt fönster.Kontaktperson på GR: Gymnasieantagnignenöppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 2020-02-10 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund